fbpx
+45 60 20 47 50 hello@foto-factory.dk
Pakhusbugten Anholt

Anholt

Oplev Anholts natur med vores naturbilleder. Foto Factory besøger Anholt!

Naturen på Anholt

Anholt ligger midt mellem Danmark og Sverige. Langt ude i Kattegat finder man denne ø med sine 145 indbyggere og en skole med under tyve skolebørn. Det meste af Anholt er i dag præget af vildmarkslignende natur, hvilket netop er det, der tiltrækker os. De fleste besøgende kommer til Anholt uden bil, så der er stille og næsten ingen trafik på øen. Det var en smuk og lang tur over havet, og det var skønt at komme i land på Anholt, hvor den fantastiske natur ventede os. Vi havde 10 dage til at opleve og fotografere øens natur. Det, der gør Anholt spændende, er kombinationen af de kilometervis lange strande, den såkaldte ørken og fyrtårnet langt ude på den nordøstlige spids.

Naturen på vores Anholt plakater

Vores fokus er naturligvis på naturen, og vi bruger vores dage på Anholt til at finde de helt rigtige naturfotografier, der kan vise øens skønhed. Den største oplevelse på Anholt er nok ørkenen, som er noget af Danmarks mest fantastiske natur. Det minder om en vildmark og kan udforskes i dagevis. Det flade land, den friske luft og stilheden skal opleves. En gang imellem brydes tavsheden af et lille fly, der skal ud forbi fyret, inden det lander på landingspladsen ved Anholt by. Ellers er der kun lyden fra de sporadiske mågekolonier, der galer op, når vi kommer for tæt på. Mågerne letter og følger os noget tid, inden de igen vender tilbage til deres reder.

Det smukke Anholt Fyr

Længst mod nordøst findes Anholt Fyr, der netop er blevet renoveret, så det står helt skarpt. Det er en smuk oplevelse at gå langs stranden eller over ørkenen mod fyret, der gradvist bliver større og indimellem forsvinder bag de store klitter. Det er en tur på ca. 8 km hver vej, og vi går den flere gange. Ude ved fyret findes den smukke Fyrgård. Da vi når frem til klitgården ved fyret, bliver vi straks budt på en forfriskning. Vi takker ja, af lige dele nysgerrighed og lysten til frisk og koldt vand. Den smukke Fyrgård ligger helt perfekt her i det barske landskab lige ved fyret og totten, der bebos af sæler.

Anholts kyster

Kysten omkring Anholt består hovedsageligt af sandstrand. Det ses tydeligt ved Pakhusbugten, som har det smukkeste lyse sand og saltvand med en dyb grønlig farve så langt øjet rækker. Vi bruger meget tid på kysten og kan ikke undgå at blive fortryllet af, hvor øde der er på Anholt. Det er god medicin for krop og sjæl at sidde på Nordstranden og se, hvordan vejret skifter ude over havet. På stranden sidder grupper af skarv og måger, der kun letter, når vi kommer dem for nær. Vi er vilde med det.

Campingpladsen ved havet

Ved Anholt havn ligger øens campingplads. Her er mest sand og campingvogne, der er snøret godt fast for ikke at blæse væk. Her er stadig mennesker, der nyder freden og roen, efter den korte højsæson er slut. Vi kan dog stadig nyde solen og varmen og en dukkert i det friske turkisfarvede vand. Her er dejligt også uden for sæsonen.

Anholt er noget helt særligt. Lige fra naturen og de mange søde mennesker, Anholt Gin og Riccos (skæve) Kaffebar, hvor der altid var tid til en hyggesnak over kaffen. Vi håber at komme igen snart.

Se alle vores Anholt plakater.

No products in the cart