Danmarks-serien er dansk fotokunst som tager jer med i den danske natur og kulturlandskabet. Det handler om at blive betaget.

Danmarks-serien handler om dansk fotokunst. Serien tager jer med i den danske natur og kulturlandskabet. Det handler ikke om de smukke strande når solen bager fra en blå himmel. Se alle plakaterne her!

Danmarks-serien

Det handler om at finde ind i naturen og fange billeder når sorte skyer og regn vælter ind fra vest. Når østenvinden sender kulde og frost ind over landet og forvandler landskabet til et koldt og øde sted hvor uld og stædighed er eneste kur. Det handler f.eks om at finde sjælen ved Thorupstrand og de gamle både der hvor de gamle fiskere risikerede livet på havet for at tjene til det daglige brød. Vi skal finde atmosfæren der hersker i naturen og det dramatiske landskab.

Dansk fotokunst

Danmarks-serien skal afspejle naturen så naturligt. Det handler ikke om kamera, lenser og andet udstyr, men om at kunne se og føle naturen vi fotograferer. Vores filosofi er at det simpleste kan være det smukkeste og stærkeste. Vi prøver at tænke som de dygtige skagensmalere der brugte det smukke lys til at få de mest subtile detaljer og toner på lærredet. Hvordan de brugte landskabet, linier og kurver til at skabe til at skabe unikke kompositioner. Vi vil på samme måde finde lyset, linierne, teksturer og detaljer der gør fotografiet spændende og interessant.

Dansk fotokunst

Som maleriet der kan tage lang tid at gøre færdig således tager et fotografi of kun et split sekund inden det er i kameraet. Men det færdige resultat er en proces der ofter tager lang tide inden man kan læne sig tilbage og nyde det færdige resultat. Det tager tid at finde det rigtige motiv, vente på at lyset er helt rigtig og billedet kan tages. Dernæst skal billedet fremkaldet/redigeres. Hver fotografi skal nænsomt behandles for at tilpasse kontraster og toner så det lige netop fanger den stemning og atmosfære der var da fotografiet blev taget.

Dansk fotokunst

På samme måde som vi arbejder med kameraet og efterbehandlingen gør vi plakaterne simple og ærlige. Når fotografiet overføres til papiret få det et ekstra lag der bestemmes af papirets tone og struktur. Vi mener det er med til at give fotografiet en ny dimension or personlighed.

Nordisk stil

Vi har valgt et papir der tilføjer fotografiet noget nordisk og rustikt og på den måde tilføjer billedet detaljer og liv. Det er ikke nok det gengiver farver og toner på en ægte og holdbar måde det skal holde farverne så billedet ikke falmer.

Vi ser det som et kunstværk der skal kunne holde i mange år.

Se alle plakaterne.

Pin It on Pinterest

Share This

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder og indretningstips.

You have Successfully Subscribed!