Foto Factory er et fotogalleri i København, dannet af Maria Rosendal og Martin Bay.

Missionen for Foto Factory er at få fokus på dansk fotokunst i Danmark og udlandet. Specielt har vi kameraerne rettet mod naturen og arbejder ihærdigt på at alle skal have muligheden for at få smuk og stemningsfuld fotokunst.

Dansk fotokunst

Efter fire år i Skotland og resten af Storbritanien var det et antiklimaks at komme hjem til den danske muld og det flade landskab. En tur til Skagen vendte om på dette og satte gang i et helt nyt fotografisk projekt kaldes Danmarks-serien. Det er måske ikke et navn der er særlig kunstnerisk og minder måske en om ældre mænd der spiller håndbold? Men det er noget helt andet!

Dansk Fotokunst

Danmarks-serien er dansk fotokunst og en rejse i den danske natur! Foto Factory rejser rundt i hver en afkrog af Danmark og besøger det små øer og strande der ligger øde hen det meste af året. “Udkantsdanmark” om man vil?

I udlandet er der stor tradition for fotokunst og naturfotografi, men i Danmark har det været svært at få plads og nå ud i de danske hjem. Det vi har lært om fotografi i Storbritannien, Tyskland og USA har givet os en masse erfaring omkring det at indfange det autentiske og naturelige landskab. For os handler det om det færdige produkt folk får i hånden. Fotografiet og den digitale process skal gå i spil med den fysiske proces når billeder fremkaldes, trykkes eller printes. Mediet skal være med til at fremhæve motiverne.

Dansk fotokunst

Med vores fotografier fra Danmark har vi ramt en niche, hvor vi når ud til de mange mennesker. Mange af vores kunder har et tæt forhold til naturen og ønsker at fotografiet skal være autentisk og smukt. Det er dog ikke kun i Danmark vores stil at blevet popular. Vi sælger plakater til det meste af verden og har senest indgået et samarbejde med et Australsk team hos Paper Empire Australia, der vil udbrede vores fotografier i Australien og New Zealand.

Vi er imponeret og stolte over vores fotografier kommer ud til så mange mennesker. Det er helt fantastisk at Danmarks ydmyge natur kan måle sige med naturfotografier fra lande som USA, Norge og Skotland.

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder og indretningstips.

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This