fbpx
+45 60 20 47 50 hello@foto-factory.dk
Hvor højt skal et billede hænge på væggen

Guide: Hvor højt skal et billede hænge på væggen?

Her er en guide med den rette formel til, hvor højt plakater skal hænge på væggen.

Det betyder meget for udtrykket i boligen, hvordan dine billeder hænger på væggen. Det er derfor en god idé at være omhyggelig, når dit valgte billede skal hænges op, og at tage udgangspunkt i denne guide, der giver dig den rette formel til, hvor højt plakater skal hænge på væggen, hvis de skal tage sig bedst muligt ud.

Den gyldne formel: Hvor højt skal billeder hænge?

Mange af os vurderer ud fra øjemål, hvor højt en plakat bør hænge på væggen – og vi gør det gerne stående, imens vi holder den valgte plakat op på væggen foran os. Det får ofte den konsekvens, at vi får placeret vores plakater alt for højt oppe i forhold til, hvad der egentlig er optimalt for udtrykket i rummet. Men hvad bør vi gøre i stedet? Hvordan finder vi ud af, hvor højt billeder skal hænge over sofaen eller andre møbler – eller på den helt bare væg, hvor billedet gerne virkelig skal komme til sin ret? Eksklusiv fotokunst

Formlen til perfekt ophængte plakater

Hvor højt skal plakater hænge? Ofte kigger vi på vores ophængte plakater fra siddende tilstand, og derfor bør plakater slet ikke være placeret så højt på væggen, som du måske tror. I langt de fleste tilfælde vil en passende højde for ophæng af plakater være med midten af plakaten placeret 145 cm over gulvet. Den rette placering kan regnes efter følgende formel: 145 cm + den halve højde af din plakat og derefter fratrukket afstanden fra skruen til toppen af plakaten. Er plakaten eksempelvis 70 cm høj, og skal skruen sidde 3 cm nede, vil regnestykket se således ud: 145 cm + 35 cm fratrukket 3 cm = 177 cm. Din skrue vil derfor skulle skrues i væggen 177 cm over gulvet.

Må der aldrig afviges fra reglen?

Selvfølgelig må der det! Tag vores formel som en guideline, og bestem helt selv, hvor højt dine billeder skal hænge. Hæng alle billeder i samme højde, eller eksperimenter med det udtryk, som forskellige højder på dine plakater giver. Har du det helt perfekte spot i hjemmet til en særlig plakat, skal du naturligvis bruge det, og du kan flytte dine valgte plakater rundt lige så ofte, du vil, når du ønsker et nyt udtryk. Det er også helt oplagt at skabe en billedvæg med plakater i forskellige størrelser, der hænges i forskellige højder – måske i en bestemt form eller som en klynge eller sky. Uanset hvor højt dine billeder hænger på væggen er de med til at skabe masser af personlighed til boligen, hvor det er skønt at træde ind og virkelig føle sig hjemme.

No products in the cart