Bornholm er helt speciel i Danmark med klipper, sprækkedale og vandfald.

Vi havde længe snakket om at få naturen fra Bornholm med i Danmarks serien. Ikke for at få et nyt hjørne med af Danmark, men for at opleve den helt fantastiske natur der findes på Bornholm. Derfor lejede vi et hyggeligt hus på havnen i Gudhjem i slutningen af Maj. Det var helt fantastisk at bo i den lille havneby helt tæt på havet og opleve livet på øen inden der er alt for mange sommergæster.

Vi havde sat os nogle helt klare mål med vores tur. Vi skulle finde den helt unikke og specielle natur der i Danmark kun findes på Bornholm. Der er barsk klippekyst på det nordlige Bornholm. Sprækkedale der er lommer af vild natur. Hele det centrale område med skov og klipper med den fantastiske Ekkodal som hoved attraktion. Desuden er der masser af natur omkring Paradisbakkerne og Dueodde. Udover den fantastiske natur er der masser af små kringlede veje, røgerier og spændende byer med glaspustere, ismejerier og bryggerier.

Fotokunst Nordbornholm

Fotokunst fra Bornholm

Vi fotograferede den helt specielle klippekyst, der findes på Nordbornholm. Der er mange steder på Bornholm der kunne være stedet med de vildeste klipper, men vi var helt vilde med området omkring helligdomsklipperne. Vi brugte nogle dage på at udforske området med masser af trapper, der resulterede i trætte ben, en forstuet ankel, men også en masse frisk luft og smukke øjeblikke.

Vi forvildede os dybt ind i sprækkedalene for at finde den vilde nature. Her er masser af vilde blomster, væltede træer og en brusende vand. Kobbe å var helt fantastisk og vi gik mange ture langs åen for at finde det helt rigtig sted og lys. Det var simpelthen så fantastisk med de mange fugle, blomster og gamle træer der hænger på kryds og tværs over åen.

Alle har hørt om Ekkodalen! Vi ville opleve steder hvor træerne i naturskoven kæmper med at holde rodfæste på de barske klipper. Vi var vilde med det upolerede natur hvor naturskoven kommer helt tæt på de mægtige klipper i Ekkodalen. De gamle træer der vokser helt ud på kanten indtil de en dag mister rodfæstes og vælter ud over dalen.

Fotografi af Dueodde.

Vi havde to uforglemmelige uger på øen og vi kommer snart tilbage for at få flere billeder og nyde de mange herligheder Bornholm kan byde på.

Se hele Danmarks Serien!

Modtag nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 15% rabat på dit næste køb.

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This