fbpx
Pakhusbugten Anholt

Anholt plakater

Anholt plakater fra den lille ø der imponerer med storslået natur. Foto Factory besøger Anholt!

Anholt ligger midt mellem Danmark og Sverige. Langt ude i Kattegat ligger øen med sine 145 indbyggere og en skole med under tyve skolebørn. Det meste af Anholt er i dag natur der minder om vildmark, det er det, der tiltrækker os. De flest kommer til Anholt uden bil så der er stille og næsten ingen biler på øen. Det var en smuk og lang tur over havet og skønt at komme i land på Anholt hvor den fantastiske natur ventede. Vi havde 10 dage til at opleve og fotografere naturen.

Det der gør Anholt spændende er kombinationen af kilometervis strand, det der kaldes ørkenen og fyrtårnet langt ude på den nordøstlige spids.

Anholt plakater

Naturen er på vores Anholt plakat

Vi har naturligvis fokus på naturen og bruger vores dage på Anholt til at finde de helt rigtig naturfotografier vi kan bruge til at vise naturen på Anholt. Den største oplevelse på Anholt er nok ørkenen der er noget af Danmarks mest fantastiske natur. Det minder om en vildmark og kan udforskes i dagevis. Det flade land, den friske luft og stilheden skal opleves. En gang imellem brydes tavsheden af et lille fly der skal ud forbi fyret inden det lander på landingspladsen ved Anholt by. Ellers er der kun larm fra de sporadiske mågekolonier der galer op når vi kommer for tæt på. Mågerne letter og følger os noget tid inden de igen vender tilbage til deres.

Det smukke Anholt Fyr

Længste ude mod nordøst findes Anholt Fyr der netop er blevet renoveret så det står helt skarpt. Det er en smuk oplevelse at gå langs stranden eller over ørkenen mod fyret der gradvis bliver større og indimellem forsvinder bag en af det store klitter. Det er en tur på ca. 8km hver vej. Vi kommer til at gå den nogle gange. Ude ved fyret findes den smukke Fyrgård. Da vi når frem til klitgården ved fyret, bliver vi straks budt på en forfriskning, vi takker ja, af lige dele nysgerrighed og lysten til frisk og kold vand. Den smukke Fyrgård ligger helt perfekt her i det barske landskab lige fyret og totten der bebos af sæler.

indretning med fyrtårn plakat

Anholts kyster

Kysten omkring Anholt er hovedsageligt sandstrand. Det ses tydeligt ved Pakhusbugten der har det smukkeste lyse sand og saltvand med en dyb grønlig farve så langt øjet rækker. Vi bruger rigtig meget tid på kysten og kan ikke undgå at blive fortryllet af hvor øde der er på Anholt. Det er god medicin for krop og sjæl at sidde på Nordstranden og se hvordan vejret skifter ude over havet. På stranden sidder grupper af skarv og måger, de letter kun når vi kommer dem for nær. Vi er vilde med det.

En plakat fra campingpladsen

Ved Anholt havn ligger øens campingplads. Her er mest sand og campingvogne der er snøret godt fast for ikke at blæse væk. Her er stadig mennesker der nyder freden og roen efter, den korte, højsæson er slut. Vi kan dog stadig nyde sole og varmen og en dukkert i det friske turkisfarvede vand. Her er dejligt også uden for sæsonen.

Anholt er noget helt særligt. Lige fra naturen og de mange søde mennesker, Anholt Gin og Riccos (skæve) Kaffebar hvor der altid var tid til en hyggesnak over kaffen. Vi kommer forhåbentlig snart igen.

Se alle Danmark plakater.

No products in the cart