Naturfotografi fotokunst

Naturfotografi – Naturen, landet og fotografiet

Danmarks-serien er naturfotografier som tager jer med i den danske natur og kulturlandskabet. Det handler om at blive betaget.

Det handler om naturfotografi og dansk fotokunst. Samlingen af naturbilleder tager jer med i den danske natur og kulturlandskab. Det handler ikke om smukke solnedgange eller skønne sommer biller når solen bager fra en blå himmel. Det handler om at finde det naturlige i landskabet og vise den ro der findes ude i naturen. Det kan være en dag hvor mørke skyer og regn vælter ind fra vest eller når østenvinden sender kulde og frost ind over landet og forvandler landskabet til et koldt og øde sted. Det handler om at finde sjælen ved f.eks. Thorupstrand med de gamle både hvor de fiskerne risikerede livet på havet for at tjene til det daglige brød. Vi skal finde atmosfæren der hersker i naturen og det dramatiske landskab.

Den enkle teknik

Vores naturfotografi skal afspejle naturen og ikke være en romantisk fortolkning. Det handler ikke om kameraer, lenser og andet udstyr, men om at kunne se og føle naturen i vores naturfotografier. Vores filosofi er at det simpleste kan være det smukkeste og stærkeste. Vi prøver at tænke som de dygtige skagensmalere der brugte det smukke lys til at få de mest subtile detaljer og toner på lærredet. Og hvordan de brugte landskabets linjer og kurver til at skabe enkle og unikke kompositioner. Vi vil på samme måde finde lyset, linjer, teksturer og detaljer der gør vores fotokunst spændende og interessant. Det kan ses i vores samling af Skagen plakater hvordan de enkle kompositioner forstærkes af det smukke lyst. Det kræver ofte god planlægning og tålmodighed at få det helt til at falde på plads og få de helt rigtig naturfotografier med hjem fra naturen.

Danmark plakat

Naturfotografi

Vi tænker vores fotografi som et maleri der kan tage lang tid at gøre færdig. Mange gange tager det kun et split sekund at tage billedet med kameraet. Men det færdige resultat er en proces der ofter tager lang tid inden man kan læne sig tilbage og nyde det færdige resultat. Det tager tid at finde det rigtige motiv, vente på at lyset er helt rigtig og optimere indstillingerne i kameraet inden vi kan trykke på udløserknappen på kameraet. Dernæst skal hvert fotografi nænsomt behandles for at tilpasse kontraster, toner og farver så det lige netop fanger den stemning og atmosfære der var da fotografiet blev taget.

Dansk Fotografi

På samme måde som vi arbejder med kameraet og efterbehandlingen gør vi fotografierne simple og ærlige. Når fotografiet overføres til papiret få det et ekstra lag der bestemmes af papirets tone og struktur. Vi mener det er med til at give fotografiet en ny dimension og personlighed. Vi har valgt papir der tilføjer fotografiet noget nordisk og rustikt og på den måde tilføjer billedet detaljer og liv. Det er ikke nok det giver det rigtige udtryk det skal holde i mange år så vores plakater ikke falmer. Vi ser det som et kunstværk der skal kunne holde i mange år.

No products in the cart