Naturen på Møn.

Naturen på Møn og Møns Klint

Udover Møns Klint har Møn en masse smukke kyster der er værd at besøge.

Naturen på Møn er nok mest kendt for den dramatiske Møns Klint. Derfor skulle Danmarks serien også have et fotografi med fra klinten. Vi planlage et besøg i den tidlige sommer og blev helt opslugt af øen og den fine natur og seværdigheder. Vi havde mest Møns Klint i tankerne, men vi forlængede turen så vi kunne få noget tid til at fotografere de mange andre smukke steder på Møn.

Naturen på Møn

Ligemeget hvornår man kommer til Møn er det en stor oplevelse at være ved Møns Klint. Man bliver betaget af de store kalk skrænter der lyser hvidt i selv det mørkeste vejr. Kalken giver vandet en helt speciel grønlig farve og der findes en helt speciel natur på den kalkrige jord. Samspillet med skoven og det dramatisk fald mod havet kan give et sug i maven og byder på en fantastisk udsigt.

Kysten på Møn.

Der en mange gåture, hvor man kan komme helt ned på stranden og gå langs klinten. Det kan kun anbefales hvis man kan klare de mange trapper og vejret er til det. Det kan dog også anbefales at gå på opdagelse i skovene omkring klinten og Møns kyst. Der findes en spændende naturskov hvor træerne får lov at stå så længe de falder om og forfalder på jorden til gavn for insekter og svampe. På solrige dag kan der være mørkt i skoven da skoven vokser tæt og kun lukker en smule lys ind der kan nå skovbunden.

Vi var også betaget af sydøen hvor skoven vokser helt til stranden og skaber noget helt specielt med træerne der gror langs den stenede kyst. Der er andre steder hvor der findes lerede skrænter og skønne sandstrande der lokker med lange gåture. Andre steder er der klassisk sand strand og fantastiske badesteder, der på varme dage lokker med et frisk bad.

Fotokunst Møn

Vi var besat af den smukke og alsidige natur og skal helt klart tilbage for mere fotografi. Indtil da kan du nyde vores fotografier fra Møn i Danmarks-Serien.

No products in the cart