Foto Factory er glade over at kunne præsenterer fotokunst fra den Færøske natur.

Foto Factory lancerer nu en række fotografier som fotokunst fra Færøerne. Landskabet og klimaet på de færøske øer er råt, utæmmet og for mange også ukendt. Det er naturen i al sin dramatik og poesi, der står i centrum for de nye motiver. Vi har desuden udvalgt motiver der kommer til at danne den nye Föroyar-serie med plakater fra Færøerne. Plakaterne laves som vores andre serier på kraftig og miljøvenligt papir. Det har længe været et ønske at besøge Færøerne. Ønske blev opfyldt da vi i midten af April kørte ombord på færgen med kurs mod Torshavn og Færøerne. Vi havde regnet med forår, men blev overrasket med snestorm og frost de første dage med ufarbare veje til følge. Det viste sig dog hurtigt at netop det vilde vejr var perfekt til at fange det barske klima på Færøerne.

Fotokunst fra Færøerne

Vi blev overvældet af den færøske natur med sine pittoreske vandfald, solnedgange og veje, der bugter sig igennem det smukke landskab. Vores mål er dog også at vise den mere rå side af Færøerne. Vi vil bla. gerne vise de voldsomme naturkræfter, klippeskrænter og fjerne steder uden for alfarvej. Vejret kan vende fra stilhed til storm lynhurtigt – det er uberegneligt, utæmmet og en afgørende faktor for livet heroppe. Det er dét Færøerne der har fokus i vores fotografier.

Færøerne plakat

Nordatlanten og kysterne

Det første man møder når man kommer til Færøerne er de dramatiske kyster og Nordatlantens bølger. Klippekysten er det sted hvor det barske klima ses og mærkes mest. På øen Vágar findes nogle af de mest dramatisk kyster. Det er skræmende og giver et sus i maven når man står få centimeter kanten der går lodret ned mod havets dybgrønne vand. Øen Nólsoy er dækket af mørke skyer og selv om den eneste forbindelse fra Torshavn er færgen er der vækst og udvikling på øen. På øen bor og lever man som vejret tillader det. Det lille samfund viser det kan lade sig gøre og cafeen der drives af Visit Nólsoy er et godt eksempel på at store ting kan ske de fjerneste steder.

Nordatlanten

Fjeldet

En anden yderlighed er at stå helt alene i tågen øverst på fjeldet. Det eneste man kan høre er vindens susen. På toppen af fjeldet er der goldt og det barske klima mærkes som en kold vind der når ind under tøjet. Kender man ikke retningen kan man sagtens fare vild og vandre rundt i timevis uden at møde andre mennesker.

Fjeldet

Storm og stilhed

Uden varsel kommer stormen og pisker havet op så det salte vand blandes med den ferske sne. Vi vover os ud i stormen for at fange et fotografi af naturens kræfter der raser ved den slidte mole. Det er i et sådan vejr man kan fornemme det barske klima der findes herude midt i Atlanten. Ene for enden af den lange snoede vej står fiskernes huse ved havnen. De gamle huse er medtaget af vind og vejr, men de kan klare det barske klima. Husene holder fiskernes grej sikkert og tørt så det er klar til turene på havet. I dag er her øde, ingen vover at tage på havet i stormen.

Fiskerhuse

Det er mere stille når man køre gennem landskabet inde i læ af bjergene. I tågen ses små bidder af landskabet der kigger frem indimellem. Det kan være ganske stille om morgenen og vandet på den store sø Sørvágsvatn ligger næsten blik stille. Den stærke vind fra i går er væk og søen så fiskehytterne kan spejle sig i søen.

 

Plakater Færøerne

Se alle plakaterne fra Færøerne under Foroyar-serien.

Modtag nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 15% rabat på dit næste køb.

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This